Het belangrijkste bij uw keuze van uw onthardingszout of regeneratiezout is niet zozeer de vorm van het zout, maar wel de kwaliteit ervan. Dit wordt bepaald door de zuiverheid en de hardheid van het zout. En ook de afwezigheid van deeltjes in het zout die onoplosbaar zijn en additieven.

Ons NACL kristalzout is 99,9% zuiver zeezout, en vormt zo de zuiverste kwaliteit van onthardingszout op de Belgische markt.

Qua verbruik heeft de vorm van het zout geen invloed. Zout lost op in water tot er een verzadigingspunt is bereikt. Dit verzadigingspunt is voor elk type zout gelijk: ongeveer 360 gram per liter water.

Rekening houdend met de prijs-kwaliteit zijn zoutkristallen de beste keuze. Kwalitatief zijn ze even waardig aan zouttabletten.

Onderhoud van uw ontkalker of waterontharder
Onderhoud voor uw waterverzachter doet u best met het type zout dat u steeds gebruikt voor uw waterverzachter: zoutkristallen, fijn zout, zouttabletten of pastilles; of zoutblokken of blokzout.

Pas op: je mag geen 2 verschillende types zout in uw zoutbak mengen. Meng dus geen halve bak kristalzout met zouttabletten.

Om de levensduur van uw harsen te verlengen raden wij aan regelmatig Aqua 6 (resinpro) toe te voegen aan uw zoutbak. Dit om ijzerresten en mineraal-resten te verwijden en de ontwikkeling va ongewenste micro-organismen te vermijden.

Volgende cijfers spreken voor zicht:

Belang van zout bij… een waterverzachter**
Een waterverzachter is eigenlijk een filter voor jouw water, die met behulp van natrium geladen hars het kalk uit het water haalt. Dit gebeurt doordat de kalk zich aan de hars bindt en het regeneratiezout dan weer het ontstane kalk aan de hars reinigt. Dus hoe vaker dit moet gebeuren hoe meer regeneratiezout er verbruikt wordt.

Welk zout kiest u best voor uw waterontharder?
Hard water is nefast voor leidingen en elektrische toestellen. Het energieverbruik zal hoger liggen, toestellen zullen vaker vervangen moeten worden en er zullen meer zeep en detergenten moeten worden gebruikt. Daarom is het belangrijk om te investeren in een waterverzachter. Voor een goede werking van die toestellen hebt u onthardingszout nodig. Maar welk type zout kiest u het best?

Zoutkristallen of -tabletten?
Onthardingszouten zijn er in allerlei vormen: tabletten, kristallen, blokken. Maar welk zout kiest u nu het best voor uw waterontharder? Laat u bij uw keuze niet leiden door de vorm van het zout, wel door de kwaliteit. Die wordt bepaald door de zuiverheid en de hardheid ervan. Ook mogen er geen additieven aanwezig zijn en zo weinig mogelijk zoutstof. Alle onthardingszouten van het SOFT-SEL® gamma (zoutkristallen, onthardingszouttabletten, granulair onthardingszout) voldoen aan de Europese norm 973 type A, wat de hoogst mogelijke zuiverheidsklasse is.

De vorm van het zout heeft geen enkele invloed op het verbruik. Zout lost op in water tot het verzadigingspunt is bereikt en dit is voor elk type zout gelijk (namelijk ongeveer 360 g per liter water.)

Rekening houdend met de prijs-kwaliteitsverhouding zijn SOFT-SEL® CRYSTALS de beste keuze, aangezien deze iets goedkoper zijn omwille van het productieproces, maar kwalitatief evenwaardig zijn aan zouttabletten.

Zoekt u zout voor uw waterverzachter of ontkalker, ook gekend als onthardingszout? Dan zit u bij Aqua Service aan het juiste adres. Wij leveren dagelijks zout voor waterontharders in tal van huishoudens en bedrijven, in gans België. Wanneer we bij u zout kunnen leveren bieden we u een onderhoud aan van uw waterontharder. Zo bent u altijd verzekerd van topkwaliteit onthardingszout en een top werking van uw waterverzachter of ontkalker. Wij kunnen doorgaans ook de meeste merken van waterverzachters herstellen en kunnen voor elk merk van ontkalker het gepaste zout en onderhoud aanbieden. Aarzel dus niet om het team van Aqua Service te contacteren voor uw zout bestelling. Aqua Service garandeert u een onthardingszout van de beste kwaliteit en een uitstekende service voor uw waterverzachter. Of contacteer Aqua Service zout dienst per telefoon.

Geef een reactie